Etusivu
Perustietoja
Saapumisohjeita
Majoitus
Säännöt
Tule mukaan!
Yhdistykset
Vapaaehtoiset
Tapahtumatuotteet
Ohjelma
Ohjelmakartta
Ohjelmien kuvaukset
Kilpailut
Puku- ja esityskilpailut
Taidekilpailu
Linkkejä

Saapuminen

Karttalinkki Turun seudun karttapalvelun sivuille

Kikuconin tapahtumapaikka, Klassikon koulu, sijaitsee osoitteessa Eskelinkatu 4, muutaman korttelin (n. 500 m) päässä kauppatorista . Linja-autoasemalta kävelymatkaa tapahtumapaikalle kertyy noin puolitoista kilometriä, rautatieasemalta vajaa kilometri.

Kävellen tai bussilla

Linja-autoasemalta pääsee tapahtumapaikalle kätevästi kävellen lähtemällä kulkemaan joko Läntistä pitkäkatua tai Aninkaistenkatua. Moni muukin reitti on toki mahdollinen, mutta kaupunkia tuntemattomillekin nämä ovat hyvin selkeät reitit.

Aninkaistenkatua kuljettaessa kiivetään Aninkaistenmäen päälle ja taas alas, kunnes tullaan Eerikinkadun risteykseen (matka on n. 500m). Käänny oikealle, Eerikinkadulle ja kulje mm. kauppatorin ja Hansakorttelin ohi. Eskelinkadun pää löytyy muutaman korttelin kävelyn (vajaa kilometri) jälkeen vasemmalta. Eskelinkatua tuletkin tapahtumapaikan luo.

Läntistä pitkäkatua puolestaan kävellään Humalistonkadun risteykseen asti (vajaa kilometri). Tämän risteyksen takana oikealla näkyy Rautatienpuisto ja rautatieasema, mutta käänny vasemmalle ja kulje Humalistonkadun toiseen päähän asti (n. 500m). Käänny oikealle Eerikinkadulle, ja heti seuraavasta kulmasta vasemmalle Eskelinkadulle. Kuljettuasi viitisenkymmentä metriä Eskelinkatua olet tapahtumapaikan luona.

Linja-autoasemalta pääsee tulemaan tapahtumaan helposti myös paikallisliikenteen bussilla. Bussin kertalippu maksaa 2,5 euroa. Bussiaseman edestä kulkee linja numero 1 (Aninkaistenkatua pitkin, nouse kyytiin linja-autoaseman puolelta tietä). Se menee kauppatorille ja jatkaa sieltä satamaa kohti, ja kulkee aivan tapahtumapaikan ohi. Kauppatorilta bussi lähtee Eerikinkadulta ja kääntyy Aurakadulle, ja siltä Linnankadulle. Ensimmäinen risteys Linnankadulla on Kristiinankadun risteys ja toinen on jo Eskelinkadun – pysäkki on heti tämän risteyksen jälkeen, ja aivan tapahtumapaikan edessä.

Turun päärautatieasemalta lähde kulkemaan joko Humalistonkatua tai Käsityöläiskatua rautatieaseman edestä ja kulje kadun toiseen päähän asti (reilu ˝km). Käsityöläiskadun päässä käänny vasemmalle Eerikinkadulle ja heti ensimmäisestä kulmasta oikealle Eskelinkadulle, Humalistonkadulta puolestaan toisinpäin eli oikealle Eerikinkadulle ja vasemmalle Eskelinkadulle.

Rautatieasemalta ei pääse bussilla suoraan tapahtumapaikan eteen, mutta suurimman osa matkasta pääsee tulemaan kun nousee bussiin numero 32 tai 42 rautatieaseman edestä, puiston puoleiselta pysäkiltä (ei rautatieaseman puolelta). Bussi kääntyy heti Humalistonkadulle ja kulkee sen päähän. Jää pois ensimmäisellä pysäkillä sen jälkeen kun bussi on kääntynyt Eerikinkadulle ja kävele sitä takaisinpäin, ohi Humalistonkadun risteyksen, ja tulet Eskelinkadun kulmaan ja sitä pitkin tapahtumapaikan luo (yhteensä n. 200m).

Kauppatorilta tapahtumapaikalle on matkaa reilu 500 metriä. Kävellen pääset paikalle esimerkiksi lähtemällä Eerikinkatua Hansakorttelin ja Kauppahallin suuntaan. Parin korttelin päästä löytyy vasemmalta Eskelinkadun pää, ja sinnepäin käännyttäessä tapahtumapaikka jo näkyykin.

Kauppatorin laidalta Eerikinkadulta (torin puolelta) lähtee bussi numero 1 kohti satamaa, ja se kääntyy Aurakadulle, ja siltä Linnankadulle. Ensimmäinen risteys Linnankadulla on Kristiinankadun risteys ja toinen on jo Eskelinkadun – pysäkki on heti tämän risteyksen jälkeen, ja aivan tapahtumapaikan edessä.

Omalla autolla

Autolla tultaessa kannattaa miettiä parkkipaikkaa hiukan etukäteen, sillä tapahtumapaikan pihalle ei saa pysäköidä. Ihan vieressä on kuitenkin Eskelin pysäköintitalo ja keskustan alueella useita muita maksullisia pysäköintipaikkoja ja parkkitaloja. Suuri osa keskustan mittari- ja parkkikiekkopaikoista on maksuttomia lauantai-iltana ja sunnuntaina. Kokonaan ilmaisia paikkoja ei ihan tapahtumapaikan luona ole, vaikka vähän kauempaa voi hyvällä onnella sellaisiakin löytää. Esimerkiksi Tuomiokirkon ja yliopiston suunnalla, linja-autoaseman luona sekä toisella puolella jokea kaupunginteatterin ympäristössä on jonkin verran ilmaisia paikkoja.