Etusivu
Perustietoja
Saapumisohjeita
Majoitus
Säännöt
Tule mukaan!
Yhdistykset
Vapaaehtoiset
Tapahtumatuotteet
Ohjelma
Ohjelmakartta
Ohjelmien kuvaukset
Kilpailut
Puku- ja esityskilpailut
Taidekilpailu
Linkkejä

Taidekilpailu

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Yleistš

Taidekilpailun aiheena on Japani ja koulu. Voit kuvata koulua tai koululaista japanihenkisellä tekniikalla, tai vaikka japanilaista koulua ihan omalla jäljittelemättömällä tyylilläsi. Erilaiset tekniikat ovat sallittuja ja aiheen käsittely varsin vapaata, kunhan Japani ja koulu ovat työssä jotenkin läsnä. Yleisö saa tapahtuman aikana äänestää kisan voittajan. Tapahtuman aikana kävijöillä on myös mahdollisuus tavata kilpailuun osallistuvia taiteilijoita, sillä kilpailijat voivat varata taideluokasta pöydän joksikin aikaa muiden töittensä esittelyä varten.

Sääntöjä

Kilpailija voi osallistua taidekilpailuun yhdellä kuvataidetyöllään, joka liittyy kilpailuun aiheeseen (Japani ja koulu). Tekniikkana voi olla esimerkiksi piirustus tai maalaus, ja teos voi olla mustavalkoinen tai värillinen. Teos ei saa olla aiemmin julkaistu tai muussa kilpailussa sijoittunut, ja teoksen maksimikoko on noin A4. Tapahtuma on ikärajaton, joten teoksessa on otettava huomioon sen soveltuvuus kaikkien kävijöiden katseltavaksi.

Teokset laitetaan esille tapahtumaan, ja yleisö voi äänestää suosikkiaan tapahtuman aikana. Palkinnot jaetaan tapahtuman päätöstilaisuudessa sunnuntaina.

Kilpailutyöt on toimitettava tapahtumapaikalle sovittuun aikaan mennessä lauantaina (alustavasti klo 12) ja ne voi hakea sunnuntaina äänestyksen päätyttyä. Myöhemmin tuomisesta tai aiemmin noutamisesta voi joissain tapauksissa sopia erikseen, mutta ota huomioon, että kilpailun voittaja valitaan yleisöäänestyksellä, joten teoksen on hyvä olla esillä koko kilpailun ajan.

Muuta huomioitavaa:

Taiteen esittelypöydät
Taidekilpailun osanottajat voivat halutessaan varata ilmoittautumisen yhteydessä pöydän taideluokasta, jossa kilpailutyöt ovat esillä. Pöydissä he voivat esitellä ja myydä taidettaan, mutta ajatuksena on myös, että kävijät voivat käydä kyselemässä mieleen tulevia asioita kiinnostavannäköisen kilpailutyön tekijältä. (Mitään piirustusopetusta ei tarvitse ryhtyä antamaan, mutta esim. kaikenlaisia vinkkejä ja neuvoja voi kävijöille tulla mieleen kysellä.)
Kilpailuun osallistuja voi varata pöydän n. 3-4 tunniksi, ja vuoroja on kaksi kumpanakin päivänä (lauantain ensimmäinen vuoro alkaa klo 12 ja sunnuntain klo 9). Pöytiä ja aikaa on rajattu määrä, ja ensin ilmoittautuneet ja pöytänsä varanneet ne saavat. Mitään takuuta ei tietenkään ole, että valitsemaasi aika (tai muutakaan aika) on enää vapaana jos varauksia on jo ehtinyt tulla, mutta pyrimme toki mahdollisimman monelle löytämään sopivan ajan.
Tilan ovelle ja laitetaan tieto siitä, keitä milloinkin on paikalla. Taideluokan pöydät ovat pulpetteja, joten töitään ei paljoakaan voi siinä levitellä, mutta esim. kansio toiminee hyvin jos haluaa tuoda enemmän esille. Jos töitään haluaa myydä, tulee rahastus ja muu myyntiin liittyvä hoitaa itse. (Muista esim. vaihtorahat.)

Töiden noutaminen
Mikäli kilpailija ei voi noutaa työtään enää äänestyksen päätyttyä (tai kohtuullisen lähellä päätymistä), voi työn postitus tapahtuman jälkeen olla mahdollista (kilpailijan omalla vastuulla), jos siitä sovitaan etukäteen ja kilpailija tuo työlleen sopivan ja osoitetiedoillaan sekä postimerkillä varustetun kuoren tms.