Etusivu
Perustietoja
Saapumisohjeita
Majoitus
Säännöt
Tule mukaan!
Yhdistykset
Vapaaehtoiset
Tapahtumatuotteet
Ohjelma
Ohjelmakartta
Ohjelmien kuvaukset
Kilpailut
Puku- ja esityskilpailut
Taidekilpailu
Linkkejä

Puku- ja esityskilpailu

Esityskilpailu on lauantaina klo 15 alkaen ja pukukilpailu sunnuntaina klo 12 alkaen tapahtuman pääsalissa. Paikkojen ennakkovaraaminen on päättynyt Tapahtumapaikalla on varattavissa paikkoja kilpailuja katsomaan siten, että lauantaina klo 10 alkaen voi hakea infosta lipun esityskisaan ja lauantaina klo 15 alkaen sunnuntain pukukisaan. mahdolliset noutamatta jätetyt ennakkoliput jaetaan tarvittaessa 15 minuuttia ennen kyseisen kisan alkua. Kilpailijaksi ilmoittautuminen CFT:n kautta on päättynyt.

Vaikka Cosplay Finland tukee näiden kilpailujen järjestämistä mm. antamalla käyttöön ilmoittautumisjärjestelmänsä, Kikuconin puku- ja esityskilpailut poikkeavat kuitenkin jonkin verran muiden tapahtumien cosplay-kilpailuista, eivätkä ne siksi ole osana Cosplay Finland Tour 2008 kilpailukiertuetta.

Esityskilpailu
Esityskilpailussa yksi tai useampi henkilö kilpailee n. 1-5 minuutin mittaisella japaniaiheisella esityksellä. Kuten pukukilpailussakin, voi aihe tulla vaikkapa perinteisestä kulttuurista, nykyajasta tai fiktiosta, kunhan japanilaisuus siinä jotenkin ilmenee. Esiintymisryhmän koolle asettaa rajoitukset esiintymislavan koko, mutta tarkka lukumäärä riippuu myös esityksen tyylistä. (Käytettävissä olevan tilan koko noin 3,5m x 7m). Yksinkertaisimmillaan esitys voi muodostua vaikuttavasta ryhmäposeerauksesta, mutta mukaan voi lähteä hauskalla sketsillä, laululla, tanssilla, tai monella muulla esityksellä.

Pukukilpailu
Pukukilpailuun voi osallistua japaniaiheisella asulla, joka ei ole aiemmin saanut palkintoja tai kunniamainintoja pukukilpailuissa. Inspiraatio voi olla peräisin niin Japanin perinteisistä vaatteista kuin nykyajan katumuodistakin, tai esimerkiksi animesta tai mangasta. Pääosin pukukilpailun asuihin pätevät samat säännöt kuin kävijöiden asustukseen yleensäkin, mutta pyynnöstä kilpailuun voi saada ottaa mukaan esim. suurempia varusteita kuin mitä tapahtuman kulkutiloissa voidaan yleisesti sallia.