Etusivu

Kirsikankukkacon II - Ohjelmakuvauksia

Esityksiä ja näytöksiä

Parapara-esitys
Suomen paras ja turkulaisin parapara-ryhmä on täällä! Kaunis kesä on aivan nurkan takana, ja sitä viestii myös FinnPARAnoidsin parapara-tanssiesitys. Tul kattomaan miten parapara jatkaa maailman valloittamista! (Varoitus: Saattaa sisältää pieniä määriä helsinkiläisiä.)

Kimononäytös
Luennolla tutustutaan ensin muutamiin yleisiin kimonotyyleihin ja sen jälkeen näytetään käytännössä miten naisen kimonoon pukeudutaan. Esitelmöijä Silja Keva (VTM) toimii suunnittelijana Itä- ja Kaakkois-Aasian yliopistoverkostossa, Turun yliopistossa. Hän on tutustunut kimonokulttuuriin työskennellessään ja opiskellessaan Japanissa.

Koulupukuesittely
Näytöksessä esitellään Itoigawan lukion tyttöjen koulupuku sekä mm. siihen kuuluva liikunta-asu. Vaikka pääosassa on vain yksi koulupuku, koulupuvuista kerrotaan hieman yleisemminkin ja vertaillaan niiden yksityiskohtia.

Sogetsu ikebana -demonstraati
Näytöksessä esitellään modernin Sogetsu ikebanakoulukunnan kukka-asetelmia perinteisistä perusasetelmista mielikuvituksellisimpiin vapaisiin asetelmin sekä kerrotaan ikebanan historiasta ja siitä, mitä ikebana on nykypäivänä. Katsojien on mahdollista esittää kysymyksiä ja näytöksen jälkeen tarkastella tehtyjä asetelmia lähemmin.

Esityskilpailu
Esityskilpailun katsojat pääsevät näkemään kilpailijoiden Japaniin liittyviä esityksiä. Yleisöraati valitsee parhaan esityksen, joka palkitaan Egmontin mangapokkareilla. Hyvän paikan saadakseen ei tarvitse seisoskella jonossa salin edessä, vaan ilmaisen lipun esityskilpailun katsomoon voi hakea tapahtuman infosta vaikka jo heti aamukymmeneltä.

Pukukilpailu
Täällä pääsee ihailemaan kaikenlaisia japanihenkisiä asuja ja äänestämään niistä suosikkiaan. Inspiraatio kilpailuasuihin on voinut tulla perinteisistä japanilaisista asuista, katumuodista, animesta tai mangasta – tai monesta muusta Japaniin liittyvästä aiheesta. Sekä yleisö että tuomaristo arvioivat puvut, ja parhaat saavat Urumin lahjoittamia kivoja japaniaiheisia palkintoja. Hyvän paikkaa ei tarvitse jonottaa, vaan ilmaisen lipun pukukilpailun katsomoon voi hakea tapahtuman infosta vaikka jo heti aamuyhdeksältä.

Kendonäytös
Turun kendoseura Rendainon jäsenet näyttävät kendoa eli japanilaisten samuraiden miekkailutaidoista muokattua budolajia. Kendo sopii kaiken ikäisille koululaisille, tytöille ja pojille. Esityksen jälkeen voi kysyä tarkemmin kendosta ja sen harrastamisesta Turussa.

Delicious Orange
Delicious Orange on turkulainen japaninkielistä indierokkia soittava yhtye, joka julkaisi esikoislevynsä aikaisemmin tänä keväänä.

Esitelmiä ym. puheohjelmaa

Lolita-muoti suomalaisessa mediassa
Katsaus japanilaisen lolita-muotityylin vaiheisiin ja käsittelyyn suomalaisissa lehdissä ja televisio-ohjelmissa vuosina 2004–2008. Luentopaneelia pitämässä Aino Tegelman ja Maija Lehtola Enfant Terriblestä.

Sarjakuvan sommittelu
Sarjakuvan matka käsikirjoituksesta kuviin. Janne Kemppi.

Kovan luokan äijäilyä ja sormienkatkontaa
Japanilainen Yakuza-kulttuuri (otakujen lyhyt oppimäärä): Oletteko koskaan ihmetelleet, miksi mangassa/animessa kiltit ja hyvätapaiset hahmot rupeavat vapisemaan nähdessään räikeästi pukeutuneen, aurinkolaseja sisälläkin pitävän ja murisemalla puhuvan tyypin, jolla kaiken lisäksi puuttuu pikkurillin pää? Aivan oikein: hän on rikollinen! Mafioso!! Yakuza!!! Paetkaaa!!!! Esitelmöimässä Kai "Logan" Kankaanpää.

Koulupaneeli, sali
Suomalaiset Japanissa vaihdossa olleet nuoret kertovat kokemuksistaan.

The life of a Japanese school-boy
Kuvien avulla Shun Uehara kertoo millainen on yksi päivä japanilaisen koulupojan elämässä. Luokassa on tarjolla myös aamuteetä ja -kahvia.

Shojo ja Bishonen
Tyttöjen sarjojen pinkki maailma ja poikaihanteet puntarissa. Janne Kemppi.

J-rock animessa ja anime j-rockissa
Aihetta esittelemässä JrockSuomi ry.

Interaktiivista

Parapara-opetus
Supersuosittu ohjelmanumero myös Kirsikankukkacon II:ssa! Jos et ole aiemmin uskaltanut kokeilla tätä jaloa lajia, suosittelemme lämpimästi että heität talviturkkisi ja antaudut paraparan vietäväksi! Oppitunnilla opetetaan pari aloittelijoille soveltuvaa tanssia, mutta aiemminkin paraparanneet ovat tervetulleita mukaan!

Ikebanapaja, pajaluokka
Pajassa opetellaan tekemään opettajan ohjauksessa ikebana-asetelma. Pajaan on materiaalimaksu, ja paikkoja on rajallinen määrä, joten pajaan on etukäteisilmoittautuminen tapahtumassa.

Pukukilpailun äänestys
Jottei pukukilpailun voittajan valinta jäisi vain kilpailua livenä katsovien etuoikeudeksi, saavat muutkin kävijät mahdollisuuden äänestää suosikkiaan kilpailijoista juuri ennen kisaa otettujen kuvien perusteella.

Final Fantasy Fight
Final Fantasy Fightissa elävöitetään Final Fantasy -peleistä tuttua taistelusysteemiä. Tämä tapahtuu vapaaehtoisten taistelijoiden improvisoiduilla hyökkäyksillä. Final Fantasy -pelien tunteminen ei ole ehto osallistumiselle, sillä jokaisen fight-tuokion alussa käydään tajunnan räjäyttävä esimerkkitaistelu. Pitäjinä Kalle "Kehveli" Rantanen, Jouni Valjakka, Rudolf Westerholm, Jukio Kallio ja Ida Katz.

Korvapaja
Pajassa saa kukin osallistuja ommella itselleen oman karvaisen nekomimi-parin. Pajaan on pieni materiaalimaksu ja etukäteisilmoittautuminen tapahtumassa.

Nappipaja
Pajassa voi tehdä omaperäisiä ja ainutlaatuisia rintanappeja! Askartele itsellesi tai kaverille vaikkapa japanilaisin merkein, hempein kirsikankukkakuvion tai itse piirretyllä kuvalla koristettu rintanappi, tai parikin. Pieni materiaalimaksu.

Piirustuspaja
Piirustuspajassa saa ohjeita ja vinkkejä koulupukujen piirtämiseen. Välineinä tarjolla paperia ja lyijykyniä, ei materiaalimaksua.

Origaminurkka
Origaminurkassa voi harrastaa paperintaittelua, ja välillä on paikalla myös opastaja, joka näyttää mallia ja auttaa hankalissa kohdissa.